För att du ska ha fina smycken i många år har vi samlat några tips till dig om hur du tar hand om dina smycken. Alla våra smycken är nickelfria.

Undvik kontakt med vatten

För att dina smycken ska hålla i flera år är det bäst att undvika kontakt med vatten. Smyckenas färg och lyster kan förstöras vid upprepad kontakt med vatten.

För att detta inte ska hända dina smycken rekommenderar vi att du alltid tar av dig dina smycken innan du duschar. Förvara inte smycken i badrummet då det blir mycket fukt när du duschar, vilket inte är bra för smyckets livslängd.

Kemikalier

Även olika kemikalier kan orsaka skador på dina smycken. Produkter som smink, lotioner, parfymer är kemikalier som bör undvikas vid kontakt med smycken. Vänta ett tag efter att dessa produkter har använts och sedan kan du sätta på dina smycken.

Lagring

Förvara helst dina smycken separat då de lätt kan bli repiga, trassliga eller skavs mot varandra när de viks ihop. Det är inte heller bra för metallsmycken att ligga med andra metaller då det kan skapa missfärgning under lång tid.

Sov inte med dina smycken 

Vi rekommenderar att du inte sover med dina smycken på då de kan skadas och orsaka slitage. 

BOW19 ♡